PSZ Gemeente Brielle

Spelen is de kern, de kracht en de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk. Door spelend te leren, met andere kinderen en met de beschikbare materialen, vergroten kinderen onder anderen hun woordenschat, ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden en groeien zij in sociaal vaardig gedrag.

Met ingang van 1 januari 2018 valt het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Brielle onder de Wet Kinderopvang. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag kunnen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Belastingdienst.

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag krijgen een tegemoetkoming in de kosten via gemeente Brielle. Klik hier voor de folder over kinderopvangtoeslag van het Ministerie van SZW.

In de gemeente Brielle zijn vier peuterspeelzaallocaties gevestigd; in Brielle zijn twee locaties, in Zwartewaal en in Vierpolders is er één. Alleen op de hoofdlocatie in het Zorggebouw in Brielle verzorgt de Kinderkoepel een volledig VVE programma (Voor- en  Vroegschoolse Educatie).

Kijk bij de verschillende locaties voor meer informatie.
Klik hier voor de productomschrijving.
Klik hier voor de tarieven en bereken direct uw netto maandprijs.


Locaties

Klik op één van de locaties voor meer informatie

PSZ Brielle

PSZ Vierpolders

PSZ Zwartewaal

PSZ Brielle Dependance


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal?
U kunt uw kind inschrijven vanaf 1,5 jaar via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is overigens kosteloos. Plaatsen kan vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Hoe verloopt de inschrijving?
De inschrijving via de website wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Als er direct een plaats beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een plaatsingsovereenkomst. Is er geen plek beschikbaar dan zullen wij uw inschrijving bevestigen en uw aanvraag opnemen op de wachtlijst. Wij streven ernaar uiterlijk 3 maanden voor de gewenste startdatum u te informeren over de plaatsingsmogelijkheden.

Hoe verloopt de eerste peuterspeelzaaldag?
De datum van de eerste peuterspeelzaal wordt vermeld op de plaatsingsovereenkomst. Op de eerste dag komt u een kwartier later dan de aanvangstijd. De openingstijden vindt u op de productomschrijving. U mag op de eerste speeldag ook wat langer blijven.

Wat moet mijn zoon of dochter meenemen?
Een (rug)tas met beker drinken, een bakje fruit, een verschoningssetje en eventueel een extra luier. Vergeet ook niet om overal de naam van uw zoon of dochter te vermelden (ook graag in de jas).

Geldt er een wachtlijst voor de peuterspeelzaal?
Momenteel geldt er een wachtlijst voor de peuterspeelzaal in Brielle, Brielle Dep, Vierpolders en Zwartewaal. De wachtlijst kan per dag en locatie verschillend zijn.

Kan ik ook extra dagdelen aanvragen?
De minimale afname is twee dagdelen, maar extra dagdelen aanvragen mag altijd. U kunt extra dagdelen aanvragen  via de button Direct Contact op onze website. Wanneer er plek beschikbaar is voor extra dagdelen, ontvangt u hiervoor een aparte plaatsingsovereenkomst. Mocht er geen plek beschikbaar zijn, dan plaatsen wij uw aanvraag op de wachtlijst.

Contact via email


Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Ga naar de Facebook pagina