PSZ Gemeente Hellevoetsluis

Waar kan ik terecht
De Kinderkoepel heeft vijf peuterspeelzaallocaties, verdeeld over verschillende wijken in Hellevoetsluis. De verschillende locaties vind je hieronder. In de productomschrijving staat meer informatie over de dagdeelcombinaties en de openingstijden.

Wat kost peuteropvang
Ouders betalen een eigen bijdrage voor de reguliere twee dagdelen peuteropvang. De hoogte is afhankelijk van het inkomen. Ouders krijgen óf via de Belastingdienst óf via gemeente Hellevoetsluis een tegemoetkoming in de kosten. Met de rekentool op onze website kun je een proefberekening maken. Op deze pagina vind je ook de tarieven. Voor ouders met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau is peuteropvang gratis (klik hier voor de folder).

Voorschoolse educatie
Op alle peuterspeelzaallocaties in Hellevoetsluis wordt VVE aangeboden. Voorschoolse educatie is bedoeld om kinderen in hun eigen tempo en op eigen niveau extra ontwikkelingsmogelijkheden te geven zodat zij optimaal worden voorbereid op hun volgende stap zoals de  basisschool. Wij werken met de VVE-methode Piramide.

Extra VVE-dagdelen
Voor peuters met een ontwikkelingsachterstand biedt de gemeente Hellevoetsluis gratis extra VVE-dagdelen aan. Of een peuter hiervoor in aanmerking komt wordt bepaald door het consultatiebureau van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Klik hier voor de flyer over VVE van Gemeente Hellevoetsluis.

Video rondleiding
Wil je alvast een kijkje nemen op één van onze locaties? Klik dan hier voor de link naar ons YouTube kanaal en bekijk een video rondleiding.

Meer informatie of inschrijven
Klik hier voor de productomschrijving.
Klik hier voor de tarieven.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

 Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal?
Je kunt je kind inschrijven vanaf 1,5 jaar via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is overigens kosteloos. Plaatsen kan vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Is er een wachtlijst?
Het is erg druk op de opvang, voor alle locaties geldt een wachtlijst. Dit geldt voor voor dagopvang, peuteropvang en BSO. Inschrijven is mogelijk via de inschrijfbutton. De inschrijving komt automatisch op de wachtlijst. Zodra er plek beschikbaar komt, nemen wij contact op.

Hoe verloopt de eerste peuterspeelzaaldag?
De datum van de eerste peuterspeelzaal wordt vermeld op de plaatsingsovereenkomst. Op de eerste dag komt u een kwartier later dan de aanvangstijd. De openingstijden vindt u op de productomschrijving en prijslijst. U mag op de eerste speeldag ook wat langer blijven.

Wat moet mijn zoon of dochter meenemen?
Een (rug)tas met een verschoningssetje. Vergeet ook niet om overal de naam van uw zoon of dochter te vermelden (ook graag in de jas). Eten, drinken en luiers worden verzorgd door de peuterspeelzaal zelf.

Hoe kan ik de peuterspeelzaal wijzigen of stopzetten?
Er geldt een schriftelijk opzeg- en wijzigingstermijn van één maand, die elke dag in kan gaan. U kunt hiervoor een e-mail sturen via de button Direct Contact op onze website.

 

Contact via email
    Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.