PSZ Gemeente Hellevoetsluis

Spelen is de kern, de kracht en de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk. Door spelend te leren, met andere kinderen en met de beschikbare materialen, vergroten kinderen onder anderen hun woordenschat, ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden en groeien zij in sociaal vaardig gedrag.

In Hellevoetsluis valt het peuterspeelzaalwerk onder de Wet Kinderopvang. Via de Kinderopvangtoeslag kunt u een tegemoetkoming in de kosten aanvragen.
Via een minimaregeling van de gemeente Hellevoetsluis kunnen ouders, die geen recht hebben op Kinderopvangtoeslag én een laag inkomen hebben, in aanmerking komen voor een gratis plek bij de peuterspeelzaal. Klik hier voor de folder over deze peutervoorziening.

De vijf peuterspeelzaallocaties zijn verdeeld over verschillende wijken in Hellevoetsluis.
Op alle locaties verzorgt de Kinderkoepel een volledig VVE programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie).

Kijk bij de verschillende locaties voor meer informatie.
Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal?
U kunt uw kind inschrijven vanaf 1,5 jaar via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is overigens kosteloos. Plaatsen kan vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Hoe verloopt de inschrijving?
De inschrijving via de website wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Als er direct een plaats beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een plaatsingsovereenkomst. Is er geen plek beschikbaar dan zullen wij uw inschrijving bevestigen en uw aanvraag opnemen op de wachtlijst. Wij streven ernaar u uiterlijk 2 maanden voor de gewenste startdatum te informeren over de plaatsingsmogelijkheden.

Hoe verloopt de eerste peuterspeelzaaldag?
De datum van de eerste peuterspeelzaal wordt vermeld op de plaatsingsovereenkomst. Op de eerste dag komt u een kwartier later dan de aanvangstijd. De openingstijden vindt u op de productomschrijving en prijslijst. U mag op de eerste speeldag ook wat langer blijven.

Wat moet mijn zoon of dochter meenemen?
Een (rug)tas met beker drinken, een verschoningssetje en eventueel een extra luier. Vergeet ook niet om overal de naam van uw zoon of dochter te vermelden (ook graag in de jas). Fruit wordt verzorgd door de peuterspeelzaal zelf.

Hoe kan ik de peuterspeelzaal wijzigen of stopzetten?
Er geldt een schriftelijk opzeg- en wijzigingtermijn van één maand, die elke dag in kan gaan. U kunt hiervoor een e-mail sturen via de button Direct Contact op onze website.

Kan ik ook extra dagdelen aanvragen?
De minimale afname is twee dagdelen, maar extra dagdelen aanvragen mag altijd. U kunt extra dagdelen aanvragen via de button Direct Contact op onze website. Wanneer er plek beschikbaar is voor extra dagdelen, ontvangt u hiervoor een aparte plaatsingsovereenkomst. Mocht er geen plek beschikbaar zijn, dan plaatsen wij uw aanvraag op de wachtlijst.

Contact via email


Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Ga naar de Facebook pagina